Otázka, která vyvolává u většiny lidí, kteří připravují jídlo pro sebe nebo pro svou rodinu, velký otazník a povzdech. Znovu vymyslet, co uvařit k večeři nebo k obědu, bývá zdrojem stresu. Obzvláště v případě, kdy je málo času, hodně povinností a žaludek si sám říká o jídlo.
Přitom vaření může být velice duchovní technika. Stačí málo. Zapojte metodu mindfulness a prožijte malou meditaci. Únavu, stres, netečnost díky duchovnímu vaření proměníte v energii, pohodu a spokojenost.
Snažte se věnovat pozornost každému kousku zeleniny, který krájíte. Čerpejte radost z malých kostiček cibule, které tančí na pánvi. Zhluboka dýchejte, když vaříte brambory nebo dusíte maso. Vnímejte vůně jednotlivých surovin i to, jak se aroma uvolňuje a proměňuje během vaření. Dovolte vonným esencím z vaření pozvednout vaši mysl a probudit duši.
Vaření spojené s technikou mindfulness (vědomou pozorností) přemění únavou zavřené nitro v otevřenou oázu klidu a blaženosti. Podaří-li se vám z obyčejného vaření udělat duchovní vaření poznáte snadno. Stačí vám méně jídla a víc si pochutnáte. Jídlo připravené s pomocí duchovního vaření je výživnější, chutnější a naplněné energií, která se jinak při běžném vaření ztratí.
S pomocí duchovního vaření se jídlo stane skutečně projevem lásky.
Líbí se vám článek? Sdílejte jej s přáteli nebo přidejte komentář: